Våren är här och med det kommer fästingarna! – Avvikande öppettider i April

28 mar, 2019

Hej alla djurvänner!

Man vet att det är vår när fästingarna kommer och nu har dom börjat komma. Det är inga trevliga små parasiter som dessutom kan sprida sjukdomar. Som tur är finns det flera bra, olika sätt att slippa fästingplågan. Droppar (spot-on) till huden, spray och halsband är receptfria och har ju funnits rätt länge och fungerar i de flesta fall bra. Dessutom finns det tabletter på recept som är mycket effektiva. Effekten sitter i 1 eller 3 månader och fästingarna dör när dom biter det behandlade djuret. Vissa preparat passar inte alla hundar men det brukar alltid finnas något som är bra. Vi försöker hjälpa till för att hitta det som kan passa ditt djur bäst.

Vi kommer att vara lediga en del i april. 3-5:e april är vi på veterinär/sköterskekongress i Birmingham och från eftermiddagen den 11:e april och hela den 12:e april är det också stängt men av familjeskäl.

Veckan därpå är det påsk och då stänger vi från eftermiddagen på onsdagen den 17:e. Sedan öppnar vi igen som vanligt efter annandag påsk, tisdagen den 23:e.

Tills vi hörs igen: njut av våren och passa på att vara ute och umgås med era djur.

Per och Elna, Lena och Emma