Snart nalkas julen

14 dec, 2023

Kära djurvänner,
Så kommer det äntligen några nya rader här igen. Inte tar det så många minuter att författa men man ska ju komma ihåg det också.
Idag är det sista dagen vi har öppet före jul och vi har stängt till och med nyårsdagen men sedan öppnar vi som vanligt igen.

Många av våra husdjur gillar ju vinter och snö. Ove verkar obekymrad om djup snö och kyla men andra är inte lika förtjusta. Katter kan ju till och med vara inne hela vintern om det kniper, och må hur bra som helst medan hundarna fortfarande fordrar sin motion. Det är inte så ovanligt att vinterlevernet riskerar att addera till hullet, eller som i mitt och många husdjurs fall: överhullet. Tänk på att kombinationen av mer stillasittande innevistelse och oförändrade matvanor ofta leder till onödigt knubbiga små vänner. Tipset är gå ut ofta med hunden även om det är tjurigt väder, men blir så nöjd efteråt. Eller, lek med djuren där hemma, en liten stund varje dag bra och kul, för alla. Framför allt dra ned på maten om det blir allt för lugnt i vinter. Jag tjatar men det är väl menat.

Ta hand om er också och försök att njuta av snön, julen, varandra och Tomten.

God Jul önskar Per och Elna, Emma och Lena