Om oss

Per Eksell, Elna Eksell, Emma Lindqvist, Lena Sjöblom (även Thea)
Hundarna: Gunnar, Rune, Elsa och Ferro

Per Eksell blev veterinär 1991 och började direkt efter examen arbeta och på det som nu heter avdelningen för bilddiagnostik på UDS, Ultuna i Uppsala. Per disputerade 2000 och blev docent i bilddiagnostik 2005 men har också alltid arbetat som allmänpraktiserande veterinär.

Elna Eksell är undersköterska från början och arbetade ett tag på Akademiska sjukhuset i Uppsala för att sedan utbilda sig till Agronom. Efter examen arbetade blev Elna gymnasielärare och jobbade med undervisning och utformning av djurvårdartutbildningen på Jällaskolan under 12 år. Sedan 2013 är Elna legitimerad djursjukskötare.

Emma Lindqvist är utbildad djurvårdare på Jällaskolan. Emma praktiserade bland annat hos Per och Elna under studietiden och det var då hennes lämplighet och färdigheter upptäcktes. Emma har jobbat hos oss sedan 2011 hon är jätteintresserad av och duktig på tandvård. Hon är vårdhygienansvarig och sedan länge helt oumbärlig för verksamheten.

Lena Sjöblom kommer från Järlåsa och har stor vana av djur och servicearbete – och det märks. Lena tillhör laget sedan januari 2015, hon har till exempel ansvar för material och utrustning och är till stor del klinikens ansikte utåt. Lena är ännu en ovärderlig medarbetare.

Vi vidareutbildar oss kontinuerligt och försöker gå en eller två kurser per person och år. Vi brukar sätta upp en del av kursintygen på väggarna i väntrummet så att djurägare kan se och gilla.