Hösten är här. Tips på kur för dåliga djurmagar och höst/jul öppettider

29 okt, 2018

Hösten kom till slut. En del tycker att hösten är en trist, mörk och ruggig årstid (jag) medan andra längtat hit nästan ett helt år (jägare). Elna gillar hösten med skogspromenader och svampplockning. Hundarna verkar faktiskt också pigga och glada. Gunnar, som är jakthund, verkar nästan förstå att det är jaktsäsong fast han inte får jaga. Det spritter i kroppen hela tiden vid promenad. Eller också är han bara otroligt nöjd och glad med att få bo hos sin husse och matte.

Som vanligt den här tiden då frost och tö avlöser varandra hela tiden ser vi många djur som är dåliga i magen. Jag har inte riktigt kommit på vad det beror på men kanske har det med det fuktiga vädret att göra. Oftast behövs ingen särskild behandling och de flesta blir bra ev sig själv på några dagar.

Om man vill är det ofarligt att prova en diet med majsvälling (den sorten som blandas ihop med bara vatten) som är bra för magen och morotspuré (cirka 2 matskedar per ½ deciliter majsvälling) som har en stoppande effekt. Man kan ge blandningen ofta, var annan till var 3:e timma under ett dygn och det brukar vara effektivt.

Djur med nedsatt allmäntillstånd bör dock undersökas.

Vecka 44 är vi lediga men annars jobbar som vi som vanligt i höst, så långt vi vet. Julledigheten är också planerad och vi kommer att ha stängt 22/12 2018 till och med 6/1 2019.

Ha en fortsatt riktigt trevlig höst.

Per och Elna, Lena och Emma