Hej alla djurvänner!

29 nov, 2017

Välkommen till vintern. Inte så snöigt eller riktigt kallt ännu men, det kommer. Var så säkra. Det här tiden på året när det fryser och töar om vart annat ser vi mycket diarréer och magproblem, framför allt på hundar. Det gäller motsvarande väderleksperiod på våren också faktiskt. Vi undrar vad det beror på men har inte riktigt kommit på varför. Det är möjligt att det slabbiga vädret gör att mer gegga, smuts och bakterier fastnar på hundarna som sedan tvättar det i sig. Var uppmärksamma!

Snart är det nyår och många hundar lider av alla smällare – det gör våra hundar också – åtminstone Rune. Nu finns det god hjälp i form av en gel man lägger i kindsidan, mot munslemhinnan. Det är lätt att ge och kan upprepas upp till totalt 5 givor med minst 2 timmar mellan behandlingarna. Många hundar är hjälpta av den här medicinen. Den heter Sileo och är receptbelagd.

Kliniken kommer att vara stängd på eftermiddagen torsdag 30/11 och hela fredagen den 1/12. Vi jobbar sedan som vanligt fram till och med fredagen 22/12 då vi tar ledigt för jul och nyår.

Vi öppnar sedan åter måndagen den 8/1 2018.

Bästa Hälsningar Per, Elna, Emma och Lena