Hej Djurvänner

25 apr, 2018

Vi kommer att ha stängt några dagar i samband med helgdagar:
Nästa vecka, vecka 18 är det stängt måndag 30/4 och tisdag 1/5 samt vecka 19: torsdag 10/5 och fredag 11/5.

Så kom äntligen våren. Snödrivorna försvinner, sjöarna sköljer och ”det som göms i snö kommer fram i tö.”

Ibland är det inga trevliga saken som dyker upp på marken när snön försvunnit och en del hundar verkar gilla att sätta i sig allt snusk dom kan hitta. Var gärna lite uppmärksamma för en del saker kan ge problem med mag/tarm symtom som kräkningar och diarré.

Fästingarna är här! Det finns numer mycket bra medel mot fästingar, både till hund och katt. En del är receptbelagda, andra inte. Hör gärna av er så hjälper vi till.

Jag måste slå ett slag för tandvård. Så många hundar och katter har problem med tandsten och tandlossning. Även andra tandbekymmer förekommer så klar men vanligast är nog de man kan förbygga genom att rengöra tänderna ofta – helst varje dag. I reklamen sägs att man kan ge ett tuggben och så är allt bra. Tyvärr stämmer inte det. Det kostar inget att komma hit och kolla tänderna. Då bedöms om åtgärd behövs, om någon annan åtgärd behövs före tandbehandlingen. Vi uppskattar också hur mycket tid det kan gå åt, om tänder kan behöva att extraheras och gör en prisuppskattning. Ofta måste tänderna röntgas för att en korrekt behandling skall kunna utföras – precis som på oss människor – det utförs i så fall i samband med tandbehandlingen.

Ha det så gott så länge

Per, Elna, Emma och Lena