Hej alla djurvänner

21 mar, 2022

När det här skrivs börjar snart vecka 12 (21/3-25/3) då vi är lediga och kliniken är stängd. Vi kommer att ha stängt en dag extra i påskveckan, på skärtorsdagen den 14/4. Men efter påsken är det vanliga öppettider som gäller fram till juni då sommaröppettiderna tar vid, mer om det en annan gång.

Även om det fortfarande är kallt nog för snön att ligga kvar i drivorna och isen att bara långsamt dra sig tillbaka så känns det allt mer som vår.
Den där isen är ofta jättehalkig och det drabbar både hussar/mattar och hundar. Det är mest klorna som tar stryk och vi har haft massor av skadade klor i vinter, framför allt den senaste tiden. Skadade klor behöver nästan alltid tas bort för att det ska kunna läka bra. Var försiktiga!
Vårvädret och de längre dagarna sätter fart på katternas hormoner. Nu förtiden säger reglerna att katter som går ute skall hindras att reproducera sig fritt. Det är bra regler tycker vi, fast det var nog självklart för de flesta redan tidigare. Hankatter som skvätter urin som luktar illa och honkatter som skriker när dom löper och får kull efter kull är inte precis idealiskt.

Fästingarna ligger i startgroparna. Dessa, vad det verkar, helt onödiga parasiter kan dock bekämpas både säkert och framgångsrikt på olika vis. En del preparat är receptfria men för andra fordras recept. Vi hjälper till med det om det behövs.

Ta hand om er och era fyrbenta vänner!

Elna, Per, Emma och Lena