Hej alla djurvänner!

13 mar, 2018

Ska det aldrig ta slut, tänker ni. Snart är det mitt i mars och det snöar för fullt. Viss motion är det förvisso, med all snöskottning, men nu kan jag tänka mig andra sätt att träna.

När det är sånt här väder och före är det risk att man själv trillar och också att hundarna gör sig illa. Vanligast är väl kloskador men vi ser också en del fläkningsskador. Benen far iväg åt olika håll och mjukdelar och leder far illa. De gör ont och tar lång tid att läka – var försiktiga, med både er och djuren.

Annars är det väl framför allt infektionstider. Vi (människor) har ju en period nu, ofta rätt tidigt på året då flera infektioner härjar. Likadant är det ofta med hundar, och katter också för den delen, tycker jag. Det hostas, snörvlas och är lite allmänt dävet både här och där. Oftast går det över helt av sig själv men ibland kan det vara bra att undersökas och få något så att man mår lite bättre. Antibiotika är dock sällan nödvändigt att ge. I de fall infektionen orsakas av virus är det ju dessutom helt verkningslöst.

Vi har öppet enligt följande i anslutning till påsk: öppet på skärtorsdagens förmiddag sedan stängt till och med annan dag påsk. 

Vi har sedan öppet endast tisdagen i vecka 14, det är den 3:e april. Sedan stänger vi igen resten av veckan för att åka på utbildning. 

Vecka 15 har vi åter öppet som vanligt igen.

Ha det så gott och njut av våren som snart kommer!

Per, Elna, Lena och Emma