Hej alla djurvännar

12 jan, 2018

Jul och nyårshelgerna är över och vi hoppas att alla klarat sig undan med lindriga sviter. För egen del har ledigheten lämnat mig med en lite rundare form och något högre matchvikt. Onödigt men gott. Arbetet med att lämna tillbaks den lånade massan är redan inledd.

Nyåret gick väl rätt bra även om jag varje år blir lika ledsen över hur illa framför allt många hundar mår av fyrverkerierna. Nu hörde jag att det kanske blir ett förbud mot fyrverkerier och det skulle vara toppen tycker jag. Det finns så mycket annat kul man hitta på i nyårsfirandet så jag kommer inte att sakna det – och inte hundarna heller det är jag säker på.

Den här tiden är annars en då honkatter kan behöva kastreras och långhåriga katter kan behöva rakas. På hundarna ser vi en hel del skadade klor nu. Is är tufft mot klorna och det är lätt de går sönder eller bryts av. Skadade klor bör alltid undersökas för att avgöra om det finns rester som måste tas bort eller annan behandling behövs.

Nu har vi öppet som vanligt en tid utom sportlovsveckan, vecka 8, då kommer vi att ta ledigt tordag och fredag 22-23 februari. Sedan är det vanliga arbetstider fram till påsk.

Ha det så bra!

Per och Elna, Emma och Lena