En veterinärs tankar (och avvikande öppettider)

26 maj, 2019

Hej alla djurvänner

På grund av resa respektive familjeträff kommer vi att jobba endast måndag (27/5) i vecka 22 och måndag och halva tisdag (3/6 och 4/6) i vecka 23.

I sommar jobbar vi annars som vanligt måndag till onsdag i Juni, Juli och Augusti. Vi har helt stängt för semester vecka 28, 30 och 33.

Det är ett mycket varierat och givande arbete, det att vara veterinär. Det gives, och tages allt som oftast stora förtroenden och det gäller att förvalta dessa.

Det gäller också att veta att värna sin integritet och att vara tydlig och rak när så krävs. Helst ska man lyckas med allt det här, samtidigt som man lyckas med att ge sina patienter god vård. Det lyckas ibland men vi försöker alltid.

En eloge till alla djurägare som besökt oss och stått ut med mitt rättframma sätt och störiga övertydlighet. Vi pratar gärna, mycket och länge med våra djurägare i hopp om att bidra till insikt om några av våra största problem. Det gäller till exempel övervikt och dålig tandhälsa. Det är alldeles för vanliga bekymmer och det är nästan uteslutande bara upp till djurägaren att förhindra detta onödiga lidande. Men vi vill naturligtvis gärna hjälpa till, och det är vårt jobb att hjälpa till. Det är bland annat därför jag påpekar förekomst av tandsten och tecken på tandlossning eller att djuret är för tungt även om man bara kommer hit för en vaccination.

En ännu större eloge till de djurägare som inser och tar itu med eventuella vikt och tandbekymmer, även trots att det är lite trist ibland. Men belöningen finns där runt hörnet: en trevligare och mindre tjatig veterinär och, framför allt ett djur med bättre livskvalitet!!!

På ett mer personligt plan: Många av er har träffat Rune, men nu finns han inte mer. Han blev nästan 13 år gammal och jag får en sådan där geggig sorgklump i halsen när jag tänker på honom. Men det har varit en ynnest och hans bortgång, för min hand, var en påminnelse om all den sorg jag möter varje gång jag tar bort ett älskat husdjur.

Ha en fantastisk sommar med era fyrbeningar!

Bästa hälsningar
Per och Elna, Emma och Lena