Bra jobbat med tänderna (och avvikande öppettider)

23 sep, 2019

Hej alla djurvänner

Så, äntligen ett nytt meddelande efter en, förhoppningsvis, fantastisk sommar.
De flesta av våra husdjur verkar ha skött sig och låtit bli att göra sig illa eller bli sjuka under sommaren. Det har dock inte hindrat oss från att ha fullt upp hela tiden. Jag vill passa på att tack alla som har överseende med att det kan vara svårt att komma fram på telefontiderna. Det går dock bra att lämna namn och telefonnummer även annars och bara allt fungerar så ringer vi alltid upp, så snart vi kan.
Som jag berättade senast är Rune inte med oss längre – det är sorgligt, men som tur är har vi Ove istället. Han är vårat nya kärlekstroll. En kombination av elektricitet och glad rabies av sorten dvärgschnauzervalp. Med varma leenden torkar vi kiss och bajs, plockar ihop runtsläpade leksaker och kläder och synar våra små bitskador i näsborrarna efter gosestunderna. Tack Nisse Ekegren för den fina hunden. (Gunnar suckar djupt med inslag av tvivelaktig uppskattning över sin nya yngre kamrat.)
Här om dagen sa våra sköterskor att det nu flera gånger märkts att många börjat sköta om tänderna på sina hundar allt mer noggrant. Det känns otroligt bra och mitt fortsatta råd till alla som månar om sina husdjur, vill spara tid, pengar och lidande är: håll tänderna fina och djuren slanka. Inget kan ersätta borstning eller annan liknande rengöring av tänderna. Motion är jätteviktigt, och avgörande för konditionen men kom ihåg att vikten bestäms till 90% av hur hunden eller katten äter.
Vi har nu återgått till ”normala” öppettider: måndag-torsdag i Örbyhus och fredagar i Tierp.
Det är dock stängt med anledning av kurs torsdag-fredag, 3-4 oktober. Vi kommer också sannolikt att ha färre dagar öppet när det är höstlov, vecka 44. Men mer om det då det närmar sig.
Ha det gott
Per och Elna, Emma och Lena