Avvikande öppettider, Fästingar & Tandkväll för hund!

12 feb, 2020

Hej alla djurvänner.

Begränsade öppettider
Vi kommer ha helt stängt filialen i Tierp några fredagar. Det gäller fredagarna den 14/2 och den 21/2. Fredagen den 28/2 har vi öppet i Tierp, men bara 10-12. Fredagen den 20/3 är det också stängt i Tierp på grund av personalmöte.

Fästingar och fästingplockare
Det blev ju ingen riktig vinter! Vi har sett fästingar i både december och januari och det tillhör verkligen inte vanligheterna.
Nu för tiden finns ju bra mediciner mot fästingar men för dom som inte vill använda sådana har vi nu åter världens bästa fästingplockare hemma. Den heter Pro Tick Remedy och är lika enkel som effektiv. Den har inte funnits i Sverige på flera år så nu har vi själva köpt hem från USA. Den kostar 50:- per styck.

Tänder och hundar
Oförtrutet jobbar vi, och många djurägare med oss, vidare mot dålig munhälsa hos våra husdjur. Det är mycket tacksamt att åtgärda dålig munstatus eftersom djuren nästan alltid blir mycket piggare och gladare efteråt. Ännu bättre vore det förstås om förebyggande åtgärder minskade behovet av munsanering och extraktioner. Det är bättre för djuren och mer ekonomiskt för djurägaren. Vi, det vill säga, Emma och Lena har därför arrangerat en ”Tandkväll för hund”. Det handlar helt enkelt om hur man håller rent i munnen och evenemanget går av stapeln onsdagen den 26/2, klockan 18-20 här i kliniken i Örbyhus. Jag tror redan kvällen är fullbokad men om det faller väl ut och intresse finns kan det säkert bli fler gånger. Anmäl gärna och hamna på väntelista så kan flickorna planera.
Tandkvällen kostar inget och är inte sponsrad.

Till nästa gång, ha det så bra

Per, Elna, Lena och Emma