Åter till vanliga öppettider, tandborstning, pandemirutiner & jaktsäsong

23 sep, 2020

Hej alla djurvänner

Pandemi i världen och vi anpassar oss så gott det går. Vi har satt upp lappar på flera ställen hos oss som man kan läsa för att se hur vi vill ha det. Det innebär till exempel att vi inte vill ha för fullt i väntrummet och vi har bara 3 stolar kvar. Vi försöker att hålla distans, så gott det går och vi påminner gärna om djurägaren glömmer bort reglerna. Det är lite krångligt men det går rätt bra faktiskt, tycker vi.
Våra sommaröppettider är över och nu är allt som vanligt igen. Vi jobbar alltså hela veckor och avlutar på fredagar i filialen i Tierp mellan 10 och 15.
Men några fredagar måste vi vara lediga det är kurser och personalmöten och annat smått och gott. Det gäller fredagarna 25/9 och 9/10.
Vi har borstat Oves tänder med eltandborste i ett år nu och de är rena och blänker så fint. Jag tycker att det går riktigt bra och det är mycket enklare när tandborsten kan hållas stilla och liksom göra jobbet själv, man får så bra precision. Det rekommenderas. Ove får alltid en liten belöning efteråt och det bidrar nog till hans välvilliga inställning till proceduren.
Jaktsäsongen närmar sig och det påverkar mitt arbete en del. Det är förvisso rätt intressant med sårskador och olika andra trauman som jakthundarna kan råka ut för, och så länge allt slutar väl så gör det väl inte så mycket. Men, skadorna innebär ofta ett tråkigt avbrott i jaktsäsongen och prövar ibland jägarnas tålamod på riktigt. Jag brukar försöka tänka att om hunden läkt ordentligt innan den får anstränga sig igen så minskar risken för att det ska bli onödiga problem. Det kommer ju fler jaktsäsongen – förhoppningsvis. Det där gäller ju för övrigt alla skador.  Henke säger ” först schampo, sedan balsam” och jag säger: ”Först läkning, sedan ansträngning.”
Per is out 🎤 👨🔬 🐩 🐈