Äntligen vinter – Nu kan vi analysera Progesteron – avvikande öppettider

21 jan, 2019

Hej alla djurvänner!

Med jul och nyårshelgerna över och äntligen riktig vinter är vi många som tacksamt konstaterar att det är mycket renare och finare i hallen efter hundpromenaden. Dessutom är det många hundar som gillar snön. Men inte alla, vår Gunnar fryser efter ett tag och vill in, och katter brukar också njuta mer av värmen inomhus på vintern.

Det lider mot slutet av jaktsäsongen och vildsvinen har gått rätt hårt åt en del hundar den här säsongen. Det blir ofta stora, fula skador om grisarna attackerar och även om det brukar gå bra händer det olyckor med dödlig utgång. Dessutom har entusiastiska jakthundar riktigt dåligt trafikvett. De springer rakt ut över vägar och riskerar att bli påkörda med ibland mycket tråkiga följder. Vi som kör bil kan ju tänka på att ta det lite lugnare just nu. Både för vår egen skull, med tanke på risken för viltolyckor och för de jagande hundarnas skull.

Vi kommer att ha stängt i Tierp två fredagar framöver. Det rör sig om den fredagen den 1:a februari och fredagen den 15:e februari. Vi har kurser och resor som gör att vi måste stänga då. Den 3-7 april åker vi till BSAVA kongressen i Birmingham igen. Där finns föreläsare från nästan hela världen och vi brukar lära oss en massa nya och användbara saker.

Vi har nu äntligen skaffat oss möjlighet att analysera PROGESTERON. Säkert en välkommen nyhet för alla uppfödare. Det kostar just nu totalt 850:- och är klart på 20-30 minuter.

En påminnelse: För åtgärder i munnen, vill vi alltid kolla hundar och katter för att bedöma djurens status, tidsåtgång och uppskatta kostnaden. Ett sådant besök kostar inget!

Det var allt för denna gång.

Vi hörs, Per och Elna, Emma och Lena